Jean Julien Baronnet, a Ubisoft Motion Pictures vezérigazgatója a Premiere című magazinnak mesélt az Assassin’s Creed-filmről. Az úriembertől mindenekelőtt megtudhattuk, hogy Michael Fassbendert úgy szerződtették le, hogy csak ötletük volt a filmre, semmi több. Ezután a Becstelen brigantyk és a 12 év rabszolgaság sztárját bevonták a forgatókönyv megírásába és a kreatív döntésekbe.

„Egy hatalmas brandet építünk, és szeretnénk, ha a jövőben úgy hivatkoznának rá, mint a Batman: Kezdődik!-re vagy a Szárnyas fejvadászra” – mondta Baronnet. „Értelemszerűen azt szeretnénk, ha a mozinak lenne mélysége, de azért legyen szórakoztató és némileg pozitív kicsengésű is.”

Emellett elárulta, hogy az Assassin’s Creed azért is komplikált, mert két főhőssel operál két különböző korszakban – és mindkét főhőst Fassbender alakítja. Callum Lynch lesz a modern időkben játszódó sztori szál főszereplője, míg az őse, Aguilar de Agarorobo a 15, században tevékenykedik, ám a két korszak eseményei összefüggnek majd.

„Háromféle közönségnek szánjuk ezt a filmet. A játéksorozat rajongóinak, akik úgy 95 millióan vannak. A mainstream filmek kedvelőinek, akik imádják a Star Warsot és a Pókembert. Végezetül azoknak, akik sosem hitték, hogy Assassin’s Creed filmet fognak látni a moziban és szeretik a független filmeket.”

Végezetül megtudtuk, hogy a 2016. december 21-én moziba kerülő Assassin’s Creedre 150-200 millió dollárt szánnak, tehát a költségvetéssel valószínűleg nem lesz baj. A főszereplőkkel sem valószínű, hogy sok gond lesz, hiszen Fassbender mellett ott van az Oscar-díjas Marion Cotillard, Michael Kenneth Williams, Denis Menochet, Jeremy Irons és Brendan Gleeson is. A rendezésért pedig a Macbeth-et jegyző Justin Kurzel felel.

assassins-creed-movie-poster.jpg