Egyre több és több cég lát fantáziát a virtuális valóságban. Bár az Oculus Rift gyártása csöppet megakadt, a Valve pedig egyelőre megtartja magának a saját kütyüjét, az ilyen apróságok nem rettentenek el senkit. Februárban a Sony jelezte, hogy a GDC-n leleplezi saját VR-sisakját, most pedig Andrew Wilson közölte, hogy az EA is megkísérli a piacra való betörést.

A vezérigazgató a Polygonnak adott interjújában kifejtette, hogy ma már nem is annyira a technológia számít a játékfejlesztéseknél, hanem az interakció, amellyel a játékos egyre jobban beleélheti magát az adott termékbe. Erre tökéletes eszköz lenne a virtuális valóság. „Amikor ezeket a VR-eszközöket nézem, nem azon töprengek, hogyan lehetne megteremteni a virtuális valóságot, hanem azon, hogy mily módon élhetik bele magukat a játékosok. Ezt biztosíthatja egy headset, vagy valami hologram, ami a szobád padlójából nő ki.”

Wilson elmondása szerint egyelőre nem is nagyon foglalkoznak a technológiával, hiszen ott még sok kérdés van, például, hogy miként fog teljesíteni a fogyasztók körében, de már érdemes elkezdeni agyalni ama jövőbeli játékelemeken, amelyek a virtuális valóság felhasználásával új élményt biztosítanak a játékosoknak.

holodeck-blue-dead.jpg

A Star Trek-féle holofedélzet még messze van, de már közeledünk felé.