Az EA gazdasági évének utolsó negyede a vártnál jobban alakult, s így a cég részvényei az „egekbe szöktek” -- a pozitív eredmények világgá kürtölése után az értékpapírok 20%-kal többe kerültek. Ilyen érték utoljára öt éve fordult elő, mindez ráadásul úgy, hogy a kiadó egész évre vetített teljesítménye rosszabb volt, mint tavaly.

Elmondható tehát, hogy a tőzsde tekintetében jól áll az Electronic Arts, így aztán érdekes minden ezzel kapcsolatos fejlemény -- például az is, hogy a cég három magas beosztású tagja jelentős mennyiségű értékpapírtól vált meg a napokban. Az EA Games alelnöke, Patrick Soderlund 36.133, a cég alelnöke és tanácsadója, Stephen Bene 7771, az ügyvezető igazgató, Peter Moore pedig 100 ezer részvényt adott el 34 dollár körüli áron.

Mindez két dolgot jelenthet: a jobbik eset, hogy csak a jó helyzetet kihasználva szert tettek egy szép kis összegre, a másik, sokkal rosszabb eset, hogy ők olyan helyzetben vannak, hogy tudnak egyet s mást a cég terveiről, így azt is tudják, hogy valami olyasmi fog történni, ami miatt az értékpapírok veszteni fognak az értékükből, így még gyorsan megváltak ezektől, magas áron.

money-shower.jpg