Az IO Interactive nyílt levélben tette közzé az új Hitman első képét, pár fontos információval egyetemben. Először is, a Hitman-folytatás nem lesz kint a 2014-es E3-on, mert a csapat még nem látja késznek a programot a leleplezésre, és ahelyett, hogy egy össze-vissza szkriptelt demó összeollózására pazarolnák az idejüket, inkább tovább dolgoznak a játékoz.

Jó hír viszont, hogy a srácok saját bevallásuk szerint jól haladnak: az új Hitmanben "drága és egzotikus" helyszínek várnak majd ránk, olyanok, mint az alant látható, első hivatalos művészi munka közép-európai kastélya. Az épület az IO szerint teljesen szabadon bejárható lesz, kívül-belül -- a csapat szerint csak ez az egy kastély nagyobb, mint bármelyik helyszín a Hitman: Absolutionben.

Hogy ez miként lehetséges? Egyszerű: a régi konzolok többé nem fogják vissza a technológiai fejlődést, a PC-nek, az Xbox One-nak és a PS4-nek pedig meg se kottyan egy ekkora terület részletes lerenderelése. Sajnos még nem tudjuk, mi lesz a hatodik Hitman címe, és a teljesen hivatalos bejelentés is hátravan még. Annak viszont örülünk, hogy a tavalyi pletykákkal ellentétben mégis az IO dolgozik a programon.

Hitman