Ahogy az várható volt, erősen negatív az emberek vélekedése az Oculus felvásárlásáról: a Reddit és a különböző fórumok tele vannak a csalódott bejegyzésekkel, s természetesen az eszköz Kickstarter-oldalán is sokan fejezték ki nemtetszésüket.

A hozzászólók zöme elárulva érzi magát az üzlet nyilvánosságra kerülése után, s aggódnak amiatt, hogy a Facebook ezzel tönkretette a virtuális valóság piac legígéretesebb szereplőjének pályafutását. „Olyan sok remek cég vásárolhatta volna fel őket. Miért pont a Facebook? Gondolom nehéz visszautasítani, ha elképzelhetetlenül nagy összeget kínálnak. Úgy érzem, hogy az Oculus ezzel öngyilkosságot követett el. Hittem az Oculus Riftben, s igyekeztem bármilyen módon támogatni; fejlesztőként izgatott voltam, de most már csak szomorú vagyok.” -- mondta az egyikünk, de mások is hasonló módon kommentálták a helyzetet, illetve vannak páran, akik szeretnék visszakapni a pénzüket.

rip-oculus-rift.jpg

Persze akadnak pozitív vélemények is, olyanok, akik nem tekintik ördögnek a Facebookot. Szerintük nem lesz semmi baj, sőt a cég mögött álló erőforrások és rengeteg pénz segíti majd az Oculus Rift fejlesztését, a szemüveg kitalálóját, Palmer Luckey-t pedig nem kellene támadni, ugyanis nélküle most nem lenne egy VR-szemüveg sem.

A felvásárlás után egyébként elindultak a pletykák arról, hogy a Facebook mit fog kezdeni az új szerzeményével. Egy névtelen forrás arról számolt be, hogy átformálják a szemüveget, hogy illeszkedjen a Facebook termékvonalba, ami új márkajelzést és egy facebookos kezelőfelületet takar. Ezt szinte azonnal tagadta a Facebook, mondván egyáltalán nem ilyen kapcsolatot kell elképzelni, s egyébként is: a bejelentéskor Mark Zuckerberg közölte, hogy független csapatként fog tovább dolgozni az Oculus team.

Neked mi a véleményed: jó döntés volt a Facebook-családhoz csatlakozni, vagy inkább maradtak volna függetlenek?