Chris Wynn epices főproducer igen érdekes interjút adott a VG247-nek, melyben kifejtette, hogy csapata egyáltalán nem tart a konkurens motorok áradatától. Sőt, épp ellenkezőleg, egyik sem képes felvenni a versenyt az Unreal Engine 4-gyel.

"Nem hiszem, hogy valaha is úgy éreznénk, hogy elvernek minket a konkurensek. Ugyanakkor figyelemmel kísérjük a többi motor fejlődését is. Tudom, hogy ez most nagyképűen hangzik majd, de sokszor az az érzésem, hogy a többi motornál azért kísérleteznek új megoldásokkal, hogy legyen esélyük utolérni az Unrealt. Mintha direkt egyediek akarnának lenni, hajszolják az újdonságokat. Én azt mondom, hogy az egyetlen, amire ránéztem, és azt mondtam, »hűha«, a Unity volt. Hihetetlen, miket nem csinálnak vele, nagyon sokat fejlődött az eszköztáruk."

Wynn szerint a CryEngine-re csak annyit mondtak, hogy "ja, jópofa eszközök és gyors", de sosem érezték úgy, hogy a németek a sarkukban vannak. Az Epic most is biztos benne, hogy jó úton jár, és a nextgen konzolokon is domináns helyet akarnak szerezni maguknak.


Unreal Engine 4 az E3-on