Bár a Nordic Games már a 2014-es Gamescomon bejelentette a SpellForce sorozat folytatását relatíve keveset hallhattunk róla ez idáig. Azonban a kiadó most megtörte a csendet, és a SpellForce 3 frissen létrehozott Steam adatlapjával hirdeti a megjelenés közeledését.

Egyelőre nem sokat tudunk az új epizódról, de arról biztos információink vannak, hogy a történet szempontjából a harmadik rész az első előzménye lesz, valamint megtudtuk, hogy azok is gondtalanul élvezhetik majd az új játékot, akik nem játszottak a korábbi SpellForce-okkal.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Ezenfelül egy több mint 30 órás egyjátékos kampány keretében, három frakcióval játszhatunk majd az RPG-RTS-ben, amelyek az emberek, az orkok, és az elfek lesznek. Karaktereink létrehozásakor pedig nem kell kasztok közül választanunk, hanem magunk dönthetünk arról, hogy milyen irányba szeretnénk fejlődni. Továbbá az egységes bármikor elérhető nyersanyagrendszer helyett, ezúttal a szükséges helyre kell majd szállítanunk a játéktérben a különböző nyersanyagainkat. Akik pedig megunnák a mesterséges intelligencia társaságát, azok együtt, vagy egymás ellen hadakozhatnak az új SpellForce többjátékos módjában.

Pontos dátumot sajnos még nem kaptunk arról, hogy az éven mikor jelenik meg a Grimlore Games által fejlesztett SpellForce 3.