A twitteren is elérhető teaser mellett egy oldalt is fellőttek, illetve hivatalos fórumot is kapott a „Project Louisiana”. Az egyetlen kép elég szűkszavú és kétértelmű mondatot kapott a keresztbe tett pipa és búzaszál mellé: „Régebben arról álmodtam, hogy ha az istenem visszatér, megbocsájt nekünk. Ez a baj az álmokkal. Előbb vagy utóbb mindannyian felébredünk.”

A spekulációk egyből szárnyra kaptak, egyesek már-már biztosra veszik, hogy a már elhintett Fallout: New Orleans lesz az amin dolgoznak, hiszen New Orleans is Louisiana államban található, és a nyáron bejegyeztek egy Fallout: New Orleans márkanevet is. És annak idején már bedolgoztak a Bethesdának, hiszen a Fallout: New Vegas az Obsidian alkotása. Ellene szól azonban, hogy a márkanév-bejegyzést azóta törölték, és az Obsidian a projektjeit hagyományosan amerikai államok után nevezi el, a Tyranny például a „Project North Carolina” néven futott, és mondanunk sem kell, Terratus világának vajmi köze van Észak-Karolinához.

A második elképzelés, hogy a Pillars of Eternity második epizódja készül, melyet egyébként az Obsidian bevallottan készít is, ráadásul a búzaszál és a pipa utalhat egy játékbeli karakterre: Edér portréján ugyanis búzaszálat rágcsál és gyakran pipázik. Ráadásul háttértörténetéből és személyes küldetése során fény derül istenéhez, Eothas-hoz fűződő viszonyára is, erre utalhat a kép alatti mondat.

Megint mások viszont úgy vélik, mindenki téved, és egy új játékon dolgozik a stúdió. Minket viszont az érdekel, hogy szerintetek mivel készül az Obsidian?