• David Gordon Green rendező szerelmes dalnak szánta a finálét a rajongók számára
  • Olyan filmet akartak készíteni, ami váratlanul éri a közönséget
  • Az időugrásra azért volt szükség, mert Laurie ágyhoz kötötté válik az előző rész végén
  • A rendező szerint teljesen más Laurie-t látunk most, mint 2018-ban

Már látható mozikban az új Halloween-trilógia fináléja, aminek során a Jamie Lee Curtis alakította Laurie Strode utoljára csap össze a maszkos gonosztevő Michael Myers-szel. A Halloween véget ér rögtön első hétvégéje alatt készítési költségeinek kétszeresét, 40 millió dollárt keresett a jegypénztáraknál, ugyanakkor rendhagyó döntései miatt vegyes visszajelzéseket kapott. Kritikánkban az egyik leginkább kifogásolt pont, hogy a fókusz lekerül Laurie és Michael párosáról, ugyanis a film nem közvetlenül a Gyilkos Halloween végén félbehagyott cselekményszálat folytatja. David Gordon Green rendező a Screen Rant újságírójának beszélt a döntés okairól, amiért a történet szerint négy év telik el az előző epizód és az új felvonás eseményei között.

ends-1png.jpg
(A kép forrása: Collider)

„Nem tudom, hogy ez radikális változtatás volt-e. Bizonyos dolgokat átalakítottunk. Amikor a Gyilkos Halloweent írtuk, és Laurie ágyhoz kötötté vált, hiszen azzá vált, miután párszor hasba szúrták, tudtam, hogy időugrást kell eszközölnünk. Vagy legalábbis így határoztunk, miután végiggondoltuk a dolgot. Volt idő, amikor ez még közvetlenül folytonos filmnek íródott. De akkor hogyan juttatjuk el Laurie-t a nagyszabású párharcig? Végül is úgy döntöttünk, hogy átalakítjuk a sztorit és azt mondjuk, hogy rendben, lesz egy időugrás a Gyilkos Halloween és A Halloween véget ér között. Ez kiváló lehetőségnek […] bizonyult, hogy [az új részben] egy optimista Laurie Strode-dal találkozhassunk, aki valószínűleg terápiára jár, feldíszíti a házát és vendéget vár Halloweenre, sütőtök pitét készít, egyszóval teljesen más Laurie-t látunk, mint akivel 2018-ban találkoztunk” – avatott be Green az alkotófolyamatba.

„A Gyilkos Halloween nyilvánvalóan kaotikus művészfilm jellegű középső felvonás számomra. Az csak egy Michael Myers opera. Ezzel szemben A Halloween véget ért azért szerettem volna elkészíteni, hogy megbizonyosodjam az érzelmes állapotomról, éreztem a dolog hangulatát, romantikáját. Szerelmes dalnak szántam a rajongók számára, amire szerintem senki nem számított. Biztosan nem számítottak néhány alkotói húzásunkra” – zárta gondolatmenetét a rendező. Ti láttátok már az új epizódot? Hogy tetszettek az ominózus váratlan elemek a filmben?