A sztori szerint az oroszok ismét rosszban sántikálnak, hiszen egy titkos, nagy erejű fegyver fejlesztésébe fogtak, ám a projektet nem sikerült kellőképpen titokban tartani. Az amerikai hadsereg ugyanis megkaparintott néhány információt és azonnal mozgósította a legmegfelelőbb csapatot (ezek volnánk mi) az eszköz megtalálására.

A mintegy 10 órás kalandunk során elsősorban Dél-Amerika egzotikus tájain fordulunk majd meg (esőerdők, havas hegycsúcsok, sivatagok, stb.), de az alábbi bemutatkozó videóból kiderült, hogy egy -- valószínűleg amerikai -- nagyváros is csatatérré alakul majd.



A szólista kampány során minden olyan fegyverre és járműre rátehetjük majd a kezünket, amelyet a multiplayer csaták során is használni fogunk, de ne higgyük azt, hogy az egyjátékos mód csupán egy kiképzés a többjátékos őrületre, hiszen egy komoly, kissé drámai történetben is részünk lesz.

U.i.:A DICE a későbbikben ingyenes, illetve fizetős letölthető tartalmakkal fogja kiegészíteni a játékot, ám azt még nem tudni, hogy a bővítések új egyszemélyes küldetéseket is tartalmaznak-e majd, vagy csak a multiplayer szekcióra összpontosítanak.