Az érdekes hírt a cég általános ügyvezetője, Karl Magnus Troedsson hozta, aki a Luetin09 YouTube-csatornának adott interjújában elárulta: a DICE nagyon érdeklődik az eSport iránt, s noha jelenleg ezzel kapcsolatban semmit sem jelenthet még be, elég erősen vizsgálódnak az ügyben, ugyanis nagyon érdekesnek találják ezt a kultúrát -- az eSport érdemi támogatása azonban nem lesz könnyű feladat. 

Troedsson elmondása szerint ez nem csupán annyiból áll, hogy beépítünk ezt-azt a játékba és már kész is vagyunk, ennél sokkal komolyabb munka vár rájuk. Továbbá elhessegette azt is, hogy csak divatból csinálják mindezt: „vannak olyan emberek, akik ezt az egészet egy új jelenségként látják, de ez nem igaz. Akik ebben a témában otthonosan mozognak, tanúsíthatják, hogy hosszú ideje velünk van az eSport, csak éppen mostanában kezdett el igazán szárnyalmi, ami mellesleg nagyon király.” -- mondta Troedsson.

Részletek hiányában egyelőre csak találgathatunk a várható funkciókról, de valószínűnek tűnik, hogy valami olyasmire kell számítani, mint amit tavaly a Black Ops II-ben láttunk, vagyis szabadon közvetíthetjük majd a meccseinket, akár kommentárral, illetve az összecsapások rögzítésének lehetősége sem kizárt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!