A Battlefield-széria második, egyjátékos módra koncentráló része immáron nem csak némi grafikai turbózással lesz több elődjénél, hanem címéhez hűen ismét a multiplayer is fontos szerepet kap benne. A legjobb az egészben, hogy mindezt végre a PC-s játékosok is kiélvezhetik majd, amikor 2010 március 5-én megjelenik a cucc. Érdemes lehet szemezgetni a játékkal, hiszen itt is nagyot domborított annak idején a fizikai motor, illetve a grafikára sem volt panasz. A játékmenetet pedig már csak erre kellett építeni, úgyhogy minden a helyén volt egy "badass", militarista banda összehozásához, ezek után pedig már reményeink szerint csak jobbra számíthatunk.

A várakozás csillapításához pedig itt van a GamesComon bemutatott trailer:





]{iegészítés: ...akkor jöjjön némi konkrét infó is a játékról! 15 autentikusan modellezett jármű közül választhatunk majd, mindegyik számos taktikai és játékmenetbeli lehetőséget kínál; bizonyára nagy siker lesz az új UH-60 szállítóhelikopter, amely egy egész, négy fős osztagot juttathat egyenesen a csata közepébe, miközben két további bajtárs a fedélzeti gépágyúval tisztítja meg a leszállási zónát.

Fegyverek terén még ütősebb a helyzet, hiszen 46 jószággal köthetünk közelebbi barátságot, sőt ezeket továbbfejleszthetjük, így összesen 200 különféle tűzszerszám kerülhet birtokunkba. A variációk száma 15 ezer, ami azt jelenti, hogy minden játékos a saját harci stílusára hangolhatja kedvenc fegyverét. Mindezek mellett persze mindenféle kütyük, kiegészítők is várnak ránk, no meg a kötelező karakter-testreszabás, hogy tényleg saját hőst alkothassunk a bevetésekhez.

A Frostbite motor hozza azt a formát, amit már a BF43-ban is imádtunk, azaz a totális környezetpusztítást, ráadásul a Destruction 2.0 alrendszer egészen új lehetőségeket kínál, a "mikrorombolás" segítségével akár téglánként bonthatjuk le a rejtőzködő ellen körül a falat, de akár egész épületet is megrogyaszthatunk egyetlen jól irányzott lövéssel.

Egy szóval: brutális lesz, babám! (]{redenc)