A Kotaku által megszerzett információk szerint hivatalosan már senki sem dogozik a Section 8-et és részben az Aliens: Colonial Marines jegyző csapatnál. A teljes leépítés és várható bezárás azután jött, hogy a cég május elején csődvédelmet kért: kiderült, hogy több mint 50 millió dollárral tartoznak 50 különböző cégnek (Epic Games, Agora Games, DJ2 Entertainment stb.) -- de a problémák egyáltalán nem most kezdődtek.

Az év elején, márciusban elküldték 25 dolgozójukat arra hivatkozva, hogy nem sikerült tető alá hozni egy üzletet, s arra, hogy nehéz a következő generációs konzolokra átváltani, majd áprilisban elveszítették a SouthPeak Interactive-val folytatott pereskedést, ami további 7,35 millió dollárt dobott az adósságukra, illetve a Section 8-licencet is elveszítették.

A csapat legutóbbi terve az volt, hogy egy ingyenesen játszható multiplayer lövöldével jelentkezzenek, ám az sokat elárul a csapat helyzetéről, hogy a Minimum névre keresztelt program már sehol sem található a Steamen, pedig az Early Access program keretében április 16-a óta játszhatónak kellene lennie. Ki kell mondani: a Timegate Studiosnak befellegzett.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Aliens: Colonial Marines -- Megjelenés: 2012. február 12. -- Gépigény: kétmagos, 2 GHz-es CPU, 2 GB RAM, 256 MB DX10-es VGA, 20 GB HDD