• Befutott a Lords of the Fallen utolsó frissítése
  • Ami a Master of Fate nevet viseli
  • És számos újdonságot tartalmaz
  • A CI Games és a HexWorks innentől a széria jövőjére koncentrál

A soulslike műfaj térnyerése (és megszületése) ugyan vitathatatlanul a FromSoftware-nek köszönhető, mostanra viszont már eljutottunk oda, hogy az "utánzók" munkái között is vannak jó, vagy egyenesen figyelemre méltó darabok, elég csak a Team Ninja Nioh-sorozatára vagy a The Surge első és második részére gondolni. Tavaly ráadásul két újabb gyöngyszem is születetett ebben a kegyelmet nem ismerő zsánerben: az egyik a Neowiz gondozásában készült, még a Game Pass-ben történő debütálás ellenére is rendkívül jól fogyó Lies of P, a másik pedig az október 13-án megjelent, számos fejlesztési nehézségen átesett Lords of the Fallen. A HexWorks akció-RPG-je ugyan kellemes fogadtatásra lelt a tesztelők körében, a játékosok azonban már nem voltak ilyen kegyesek, nehezen nézték ugyanis el a technikai problémákat – különös tekintettel a sok esetben nem is létező optimalizációra. A csapat szerencsére meghallotta az elégedetlenkedő hangokat, így a debütálás óta számos frissítéssel és javítással igyekezett jobbá tenni az élményt, ezen törekvés pedig végre révbe ért, hála a tegnap érkezett update-nek.

Az 1.5-ös verziószámot viselő, Master of Fate névre hallgató tapasz sokkal többet kínál holmi hibajavításnál és optimalizálásnál, hiszen a kötelező körök mellett jobban kiegyensúlyozza a nehézséget (pláne, ami a főellenfeleket illeti), új küldetéseket, páncélszetteket és képességeket varázsol a játékba, a frissen bevezetett módosítóknak hála pedig alaposan szeményre szabhatjuk az élményt. Íme a Master of Fate hivatalos leírása:

"A Master of Fate közvetlenül a játékosok kezébe adja a hatalmat, lehetővé téve számukra, hogy teljes mértékben testre szabják az élményt. A módosító rendszer, bár nem a gyengébbeknek való, akár már a Lords of the Fallen első végigjátszásától kezdve aktiválható, így a játékkal újonnan ismerkedő akció-RPG-veteránok is felvehetik a kesztyűt. A rendelkezésre álló hét különböző módosító között szerepelnek a véletlenszerű ellenséges spawnok és random elhelyezett zsákmányok, valamint az Ironman mód, ezek aktiválásával pedig lényegében egy roguelite-ot kapunk."

A New Game+ szerelmesei tehát el lesznek kényeztetve az update-nek köszönhetően, ami után már a jövőbe tekint a nemrégiben leépítésekbe kezdett CI Games és a HexWorks, így ha minden jól alakul, belátható időn belül talán a folytatás leleplezéséről is beszámolhatunk majd nektek. Reménykedjünk, hogy legközelebb nem lesz szükség ennyi javításra a tényleges befejezéshez.