Dübörög a gazdasági világválság, ami a játékipart is érinti, hiszen lassan már minden héten arról írunk, hogy egy stúdiót bezártak, vagy több száz dolgozót elküldtek -- és ez különösen a karácsony közeledtével igencsak szomorú. Azonban akármennyire is lehangoló ez a téma, megint csak arról van szó, hogy egy neves stúdiót bezárnak -- igaz, most még csak pletykálnak a dologról.

A Timesplitters sorozatáról elhíresült független fejlesztőstúdió, a Free Radical Design a Eurogamer egyik fórumtopicja szerint csendesen bezárta kapuit, hiszen a befelé igyekvő munkatársak zárt ajtókba ütköztek, és azt az utasítást kapták, hogy egy közeli hotelban találkozzanak, ahol egy utolsó gyűlést tartanak. Természetesen többen is azonnal megpróbálták felvenni a kapcsolatot a céggel, azonban senki sem vette fel a telefont vagy a válaszolt az e-mailekre, így egyre biztosabbnak látszik a bezárás ténye, különösen úgy, hogy számos forrás szerint a cég több dolgozója és a felső vezetés nagy része is távozott.

Ha a cég valóban bezárt, akkor nagy veszélybe került a Timesplitters 4, és az ismeretlen LucasArts játék (vélhetően a Star Wars: Battlefront 3) megjelenése, de bízzunk benne, hogy a stúdió megmarad, és ez mind csak egy fals pletyka.



Friss: Tegnap még csak pletyka szinten beszéltünk a dologról, de sajnos most már biztos, hogy bezárta a kapuit a Free Radical Design. A független játékfejlesztők szövetségének (Tiga) elnöke, Richard Wilson kifejezte sajnálatát, és -- ahogy mi is -- a legjobbakat kívánata a stúdió embereinek.