Az amerikai No Doubt együttes még 2009-ben perelte be az Activisiont, amiért az szerintük "cirkuszi bohócokat" csinált belőlük a Band Heróban. Hogy most Gwenék nem olvasták el figyelmesen a szerződést, vagy az Activision képzelte kicsit merészebben a banda szereplését (esetleg a No Doubtnak megtetszett Courtney Love akciója), tulajdonképpen nem számít. Ami lényeges, az az, hogy a hároméves háború a végéhez érhet, mert a kiadó és a No Doubt október 15-én bíróságra megy.

Nem ez az első eset, hogy az Activision híres előadóművészekkel került összetűzésbe. A Kurt Cobainnel kapcsolatos esetet fent már említettük, de Axl Rose-nak is volt valami baja a Guitar Heróval (hogy melyikkel, azt ne kérdezzétek). Érdekes egyébként, hogy a 2000-es évek második felének legnagyobb őrülete, a ritmusjátékok piaca egyik napról a másikra omlott össze úgy, hogy azóta sem nagyon hallunk ilyen kezdeményezésekről.

Elemzők szerint az vezetett a kataklizmához, hogy Bobby Kotick vállalata mindent kisajtolt az ötletből, amit csak lehetett, így az annyira kifáradt, hogy a cég jobbnak látta lelőni, mielőtt anyagilag is veszteséget okoz. Egyes szakértők úgy vélik, hogy a Call of Duty franchise is erre a sorsra jut majd. És most zene!