Az előzetes elképzelések -- melyeknek csak táptalajt adtak az időközben kiszivárgott anyagok -- beigazolódtak, s valóban a Treyarch eddigi legnépszerűbb játéka, a Black Ops kap folytatást, ám a történet ezúttal nem a 60-as években eltusolt hadműveletek körül bonyolódik majd, hanem ugrunk egy nagyot az időben, és a közeli jövő hadviselésébe kóstolhatunk bele.

A folytatás a 21. században játszódik, 2025-ben, amikor is a világ szuperhatalmai közt egy újabb háború bontakozott ki, melynek során mindkét fél nagyszabású hadműveleteken keresztül próbálja gyengíteni a másikat, bevetve az elérhető legmodernebb fegyvereket, köztük a korábban már látott négyrotoros kísérleti robothelikoptert is, de találkozunk majd egyéb, távirányítású eszközökkel is, vagyis nem csak emberek lesznek az ellenfeleink.

A játék eddigi legnagyobb újdonságát a világszerte elszórt Strike Force-küldetések jelentik, melynek során választhatunk, hogy a hagyományos módon, a harc kellős közepén éljük át az adott konfliktust, vagy a csapatokat irányítva próbálunk felülkerekedni. Ha az utóbbit választjuk, a gyalogságot, a robotrepülőgépet, és a négylábú, ágyúval felszerelt CLAW-csapatokat irányíthatjuk, a csata pedig addig tart, amíg van kit irányítani. A Strike Force küldetések végkimenetele behatással van a szólista módra, mégpedig oly módon, hogy megváltoztathatják a főellenség, Raoul Menendez céljait.

Call of Duty: Black Ops II JátékképekCall of Duty: Black Ops II JátékképekCall of Duty: Black Ops II Játékképek

Apropó történet: a játék főszereplője Alex Mason fia, David lesz, akivel 2025-ben lövöldözhetünk, de az apuka is visszatér, akivel viszont a 80-as években fogunk harcolni, többek között Afganisztánban. A történet gerincét az Amerikai Egyesült Államok és Kína konfliktusa adja, ami a ritkaföldfémekért folyik (a számítástechnika és fegyvergyártás alapanyaga), de mi leginkább a konfliktust kirobbantó Menendez felemelkedésével és elkerülhetetlenül bukásával fogunk foglalkozni.

A multiplayer módról eddig nem sok mindent sikerült megtudni, csupán annyit, hogy kizárólag 2025-ben fog játszódni, a zombik pedig visszatérnek, ráadásul ezúttal már nyolcan vehetjük fel a harcot az élőhalottak ellen.



A Call of Duty: Black Ops II a jelenlegi tervek szerint november 13-án fog megjelenni PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra.