A Blizzard is tiszteli a halloweent és a mindenszenteket, és ennek jeléül egy igen nagylelkű ajándékot ad át a PC-s játékosoknak. Mostantól bárki ingyen és bérmentve töltheti le a Blackthorne című MS-DOS klasszikust (egyébként SNES-re és GameBoyra is elkészült), ami 1994-ben jelent meg, nem sokkal az előtt, hogy a Blizzard a stratégiai játékok királyává vált volna.

A játék egy akció-platformer, ami stílusában ötvözi a 80-as évek heavy metal kultúráját, a fantasyt és a sci-fit. Hősünk, Kyle egy Tuul nevű távoli planéta hercege, akit apja a Földre küld felcseperedni. Kyle húsz évvel érkezése után ébred rá valódi kilétére és úgy dönt, hazatér, hogy szétrúgja (pontosabban shotgunjával szétlője) az ottani gonosztevők alfelét. A sztori ma már nem tűnik nagy számnak, de a 90-es években több volt, mint amit a legtöbb akciójáték nyújtott, így sokaknak örök emlék maradt. A grafika 2D-s, oldalra scrollozós, a hang MIDI, az irányítás kissé nehézkes, az interfész pedig fapados -- összefoglalva, a játék aranyat ér, keresve sem találhatunk jobb alanyt egy kis halloweeni nosztalgiázásra.

S hogy miként lehet miénk a Blackthorne? Egyszerű: el ell látogatnunk a Battle.net-re, regisztrálni egy profilt (vagy ha már van, belépni), és a Classic Games menüpont alól letölteni a Windowsra szabott játékot, ami egyébként semmi másban nem mutat fejlődést 19 évvel korábbi énjéhez képest. Alant egy videó arról, hogy mire számíthattok.