Az idejét se tudni annak, mikor volt utoljára olyan bolondok napja, mikor be lehetett dőlni egy-egy hírnek. Szerencsére erre rájöttek a kiadók és a fejlesztők is, így ez a nap évek óta inkább már csak arról szól, ki tud betegebbnél betegebb ötletekkel előrukkolni, rálicitálva a másik hülyeségére. 2013 különösen termékenynek bizonyult, hiszen a világ minden szegletéből érkeztek vicces dolgok. Íme egy kis ízelítő!

Guild Wars 2: Super Adventure Box

Nem is kellett olyan sokat várni 2012 talán legjobban várt MMORPG-jének első kiegészítőjére, hiszen április elsején végre megjelent a Super Adventure Box! Oké, nem pontosan erre vártunk, és az is kicsit fájó, hogy csak április 30-ig lehet kipróbálni, de akkor is, az idei bolondok napja versenyt kiütéssel nyerte meg az ArenaNet. A stúdió egy komplett minivilággal készült: a három gigantikus terület alapját egy asurai tudós fektette le, mikor feltalálta a videojátékokat, 8-bites külsővel ruházva fel a fantasybirdodalmat. Az ötfős instance-ok elérése ráadásul szinthez sincs kötve, így még a teljesen újoncok is belevethetik magukat a furcsa kalandba -- a terület a Rata Sum-i Magustan Court waypointnál táborozó NPC megszólításával nyitható meg, normal, vagy "gyerekes" nehézségi szinten. A tartalomhoz zseniális, a nyolcvanas évek reklámjait idéző trailer, és persze külön weboldal is jár. Kalandra fel!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Football Manager 1888

Nem kell a szomszédba mennie őrült ötletekért: a focimenedzser-játékok császárai új epizóddal toldják meg a sorozatot. A Football Manager 1888 azt hivatott bemutatni, mennyire más is volt a foci világa a viktoriánus korban. Meccs közben például nem lehet játékost cserélni, a lesszabályt még nem vezették be, a játékosok pedig úgy rúghatják fel egymást, ahogy csak akarják, hiszen tizenegyesről, szabadrúgásról ekkoriban még nem hallottak. A menedzserek életét a mindennapi dolgok is nehezítik: egy sérülés is derékba törheti bárki karrierjét, és a csapat is szét tud esni, ha négyéves szolgálatra hívják a tagokat a frontvonalra. A szabályok és változtatások teljes listája a hivatalos oldalon olvasható!

StarCraft II: Visszatér a Warhound

Soha, senki se fogja elfelejteni, mikor a Blizzard 2002-ben a pandareneket szánta április elsejei tréfának, aztán 2012-ben WoW kiegészítőt csináltak az ötletből -- ezt nehéz felülmúlni, így idén meg se próbálták. Persze azért a legendás csapat is készült, de csak egy kis aprósággal: visszahozzák a StarCraft II bétájából a warhound egységet. Az ok? "A robotok királyak, és a hozzá készült háttérkép is menőn néz ki", de mivel a törékeny játékegyensúly ezzel felborulna, ezért az egységet megkapják a zergek is, sőt, a protoss oldal is, a Blizzardot idézve azért, hogy "ne sírjanak a fórumon". Érdemes elolvasni a bejelentéshez csatolt kérdezz-feleleket, amiből az is kiderül, hogy férfi és női változat is van belőle, csak azért nehéz különbséget tenni köztük, mert mindkettőt ugyanaz a férfi szinkronizálta!

Minecraft 2

Markus "Notch" Perssonnál keresve se lehet kedvesebb, szerethetőbb embert találni a videojáték-iparban, de neki és csapatának, a Mojangnak is meg kell valamiből élnie, és a minden bizonnyal folyamatosan gyarapodó luxusautó-gyűjteményük bővítése is pénzbe kerül. Úgyhogy 20 millió eladott példány után tágul a Minecraft-univerzum, érkezik a Minecraft 2! Olyan hatalmas újítások várhatók, mint a csirkék átnevezése és átskinezése szörnyekre, vagy a mágiarendszer, amely a szivárványt tekinti kiindulópontnak. A változtatások, újítások teljes listája itt is a hivatalos oldalon található.

Crysis 3: tengerparti DLC

Sokak csalódtak a Crysis-sorozatban, mikor a német otthonú Crytek előbb a második, majd a harmadik résszel is eltávolodott a dzsungel és a tengerpart témájától -- de az imák, sirámok meghallgattattak: érkezik a Crysis 3 Tropical Island DLC! A bővítmény mindenki legnagyobb örömére a pihenésről és az akció fáradalmainak levezetéséről szól. Prophet lógathatja a lábát a vízparton, döglődhet egy nyugágyban, miközben jeges teát szürcsölhet, vagy egy arra járó ellenféllel strandröplabdázhat. Azért kéretik vigyázni, mert sok olyan naptej van, amely nem véd teljesen az UV-sugárzástól, és az még a nanoruhán át is leégetheti a bőrt!

Crusader Kings Z

Behódol az igényeknek a réteg- és a színvonaltalan játékokról elhíresedett Paradox Interactive: zombik ostromolják Európát! A Crusader Kings Z egy olyan alternatív történelmet mutat be, ahol a pestis által szedett áldozatok még a halál után sem nyugodhatnak, és élőholtként térnek vissza. Egy király, egy igazi hódító ezt persze kis is használja, így csak rajtad múlik, képes leszel-e hatalmas zombisereget építeni, és lerohanni a rivális országokat, egész uralkodóházakat semmisítve meg.

Super Duper Street Fighter IV

Akarjuk, nem akarjuk, de jön: egy harmadik változatot is kap a Street Fighter 4. A Super Duper Street Fighter IV ismét újrabalanszolja a karaktereket, megint változatva az erőegyensúlyon, de bevezeti a duper kombókra építő rendszert is. Kit érdekelnek az EX-mozdulatok, a szuperkombók: éljen a super duper győzelem!