Nincs hivatalos megerősítés, és még a belsős emberek is azt suttogják az információra éhező videojátékos magazinoknak, hogy „no comment”, mégis eléggé biztosra veszi a net népe, hogy már készül a Borderlands folytatatása, amelynek címe Borderlands: The Pre-sequel! lesz. Hogy a Gearbox azt mondta, nem készül Borderlands 3? Nos, az nem gond, állítólag a 2K Australia készíti.

A hírt a GamePointsNow szivárogtatta ki, akik szerint a játék története a Pandora holdjára, az Elpisre kalauzolja majd el a játékost, méghozzá az első két rész közti öt évben. Négy új, vagyis régi karakter áll majd a középpontban: Wilhelm, az Enforcer, aki a Borderlands 2-ben abajgatta a népet (ezúttal vállágyúval és drónokkal szerelik fel); Athena, a Gladiator, golyóelnyelő kinetikus pajzssal és plazmakarddal (vele a The Secret Armory of General Knoxx DLC-ben futhattunk össze); Fragtrap az első két részben szereplő Claptrap turbóváltozatának ígérkezik, míg a negyedik hős Nisha, a Lawbringer lesz.

Hősies négyesünknek egy idegen ereklyét kell felkutatnia egy bizonyos programozó, John utasítására, akiből később Handsome Jack lesz a Borderlands 2-ben... Vagy lett... Nézőpont kérdése. Két új fegyverosztály is bemutatkozik: immár lézeres és fagyasztóhatású készségekkel is irthatjuk a rosszfiúkat. Fontos szerepet kap az oxigén, hiszen az Elpisen abból mérsékelten van; légszomjunkat úgynevezett OX-kitekkel olthatjuk majd, az ellenfelek sisakját pedig szétverhetjük, hogy megfulladjanak. És van még valami, amiből kevés akad a Pandora holdján, mégpedig gravitációból, ez pedig kihat a csatákra: kilőhetjük az ellent az űrbe, no meg röpködhetünk jetpackkel. Ó, és állítólag eljuthatunk a Hyperion H-alakú bázisára is, amit végig ott láthattunk az égen a Borderlands 2-beli kalandjaink során.

Ez tehát a pletyka a Borderlands: The Pre-sequel!-ről. Hivatalos bejelentés, komment, böfögés vagy cincogás még nincs, szóval senki se vegye készpénznek a dolgot, de reménykedni már lehet. Ja, majd elfelejtettem, a füles szerint PC-re, Playstation 3-ra és Xbox 360-ra jön ki, ráadásul még idén.