A Microsoft bejelentette, hogy természetesen a következő hónapban sem maradnak ajándék játék nélkül az Xbox Live Gold tagjai. Az októberi, Xbox One felhasználókat érintő kínálat egyik felét a börtönszökés szimulátor kategóriába tartozó The Escapists képezi, a másikat pedig Super Mega Baseball: Extra Innings címmel ellátott baseball szimulátor.

A börtön kíméletlen körülményeit október 15-től ingyen tapasztalhatjuk meg, ráadásul a kanapénk kényelméből, a költségmentes ajánlatara egészen november 15-ig csaphatunk le. A Super Mega Baseball: Extra Innings pedig a teljes hónap során ingyenesen beszerezhető lesz az Xbox Live felhasználói számára.

Az Xbox 360 konzollal rendelkező előfizetők pedig október 1-től egészen 15-ig érhetik el díjmentesen az MX vs. ATV Reflex című benzingőzös alkotást. Az ajánlat lejárta után, egész pontosan október 16 és 31 között kaparinthatják meg az I Am Alive konzolos változatát, persze csak akkor, ha nem tántorítja el őket a beszerzéstől a játékban tapasztalható szüntelen lőszerhiány.

Az Xbox One visszafelé kompatibilitási képessége okán, az imént említett két Xbox 360 platformra fejlesztett játék is elérhető lesz az aktuális Xbox gépeken.