Napokkal ezelőtt a Double Fine elhatározta, hogy a Kickstarter portálon keresztül gyűjti össze a szükséges pénzt az új játékuk elkészítéséhez. A módszer szépsége az, hogy a közösség dobja össze a pénzt, de ha a megadott határidőn belünk nincs meg a teljes összeg, akkor a dollárok visszakerülnek az adakozókhoz, a projektből pedig nem lesz semmi. Ilyen problémái persze nincsenek a Double Fine Adventure-nek, hiszen csupán nyolc óra kellett a 400.000 dolláros cél eléréséhez, majd ezt rövidesen túl is szárnyalták.

A számláló jelenleg 1,8 milliónál (!) tart, ami azt jelenti, hogy az eredetileg garázsprojekt jelleggel készült klasszikus point-and-click kalandjáték sokkal tartalmasabb lesz, mint ahogy azt eredetileg tervezték. Jelen állás szerint a játék nem csak PC-re, hanem Macintoshra, Linuxra, és pár Android, illetve iOS operációs rendszert futtató okostelefonra fog megjelenni. Továbbá az angol verzió kap szinkronhangokat, a szöveges részeket pedig német, olasz, spanyol és francia nyelvre is lefordítják.



Fontos még tudni, hogy a fejlesztés menetét a 2 Player Productions rögzíteni fogja, s később az internetre is feltöltik a kész filmet, illetve azok, akik pénzzel támogatták a játék elkészülését, Steamen keresztül megkapják a bétaverziót, a munkálatok végeztével pedig egy másolásvédelem nélküli példányra is rátehetik a kezüket.