Miután valaki sikeresen felvette a Vasember 3-at kamerával az egyik hazai moziban, a Disney szankciót rótt ki ránk: a filmjeiket Magyarországon csak egyhetes késéssel lehet bemutatni, és ez alól semmiféle sikerfilm nem volt kivétel. Eddig.

A Fórum Hungary ügyvezetője, Farkas Sándor Twitteren jelentette be, hogy a Star Wars 7. része, az Ébredő Erő a világpremierrel egyazon időben, azaz december 18-án (pénteken) kerül a magyar mozikba. Addig is kedvcsinálónak nézzétek meg a héten kikerült koreai előzetest, ami nem csak az eddigi két trailer újravágott verziója, de egyben egy új jelenetet is tartalmaz.

Hogy ez lehetővé vált, az a forgalmazó érdeme, viszont magát a szankciót a Disney továbbra sem oldotta fel, ez csak és kizárólag az Ébredő Erőre vonatkozik, a többi Disney-film még mindig egyhetes csúszással érkezik meg. Viszont így már talán a Blu-ray megjelenésben is kezdhetünk reménykedni – mint ismeretes, a Disney-filmek idehaza egy ideje nem jelennek meg Blu-ray-en, bár a Star Wars előző hat része novemberben újra a boltok polcaira kerül BD-n és DVD-n egyaránt.