Burnout Paradise megjelenés és képekAmióta a Criterion Studios májusban bejelentette, hogy az eddig kizárólag konzolon kapható Burnout új része rendhagyó módon PC-re is ellátogat, szinte semmit újat nem tudtunk meg. A srácok elfoglaltak jelenleg is a konzolos verziók foltozgatásával, valamit a motorok beépítésével.

Ma viszont előkerült a GameSpot egy beszámolója: még a GC-n lehetőségük volt kipróbálni a PC-s átiratot. A kiállításon egy három monitoros konfiguráción játszottak, és teljességgel meg voltak elégedve a látvánnyal és a kezeléssel. A portban megmarad a konzolos verzióból ismert kamerafunkció, ami a meccsek végén lefényképezi a vesztes arcát, illetve a jogosítványunkhoz készíthetünk vele egy fotót. A fejlesztők ígérete szerint az egyjátékos módon még csiszolnak valamelyest, de részleteket nem árultak el. A PC-s verzió előreláthatólag 2009 januárjában kerül a boltokba.

A konzolokhoz, ha minden igaz, a jövő hónapban érkezik egy újabb frissítés, ami a sorozat történetében először elhozza a játékosoknak a motorkerékpárokat és a váltakozó napszakokat. Erről is érdemes beszélnünk -- habár még a fejlesztők nem tettek említést róla --, hiszen lehet, hogy a PC-s verzió is megkapja ezeket az extrákat.

Paradise City motorjairól azt érdemes tudni, hogy ezek a legtöbb kocsinál gyorsabbak, de jóval sérülékenyebbek is. Mivel a játék többek között a látványos ütközéseiről híres, számítsunk arra, hogy a motorokkal is rengeteget fogunk felbukni, arra viszont ne, hogy több száz métert repülő embereket lássunk, ellenben a motoron ülve élethű mozgást fognak bemutatni, értve ezalatt, hogy például a kanyarokban bedőlnek. A néha tálán idegesítő belassítást az ütközésekkor viszont csökkenteni fogják a motorok esetében, hogy a játékmenet folyamatosabb legyen.

Burnout Paradise – játék nyolc emberrel



Burnout Paradise – laptopon