A Call of Duty: Advanced Warfare-ba a Sledgehammer Games rengeteg olyan elemet pakol, amit eddig csak sci-fi videojátékokban vagy filmekben láthattunk, a szériában nem igazán. A katonákra aggatott exo-ruha csak egy része a leg-legmodernebb hadviselés eszközeinek. Ahogy azt a Gameinformertől megtudhattuk, a járműveink és fegyvereink is a sci-fi világából szöktek, utóbbiak között ráadásul akad egy-két igen merész ötlettel felvértezett eszköz.

A 3D-Printer Rifle képében a Sledgehammer a modern 3D nyomtatókat ötvözte egy fegyverrel. A lényeg: a puska legyártja magának a szükséges lőszert, ezzel szinte kifogyhatatlanná válik az eszköz. Azért szinte, mert nem a semmiből készülnek el a golyók, ehhez folyékony matériára van szükség, ezt néha nem árt majd utántölteni. Ugyan a fejlesztők még állítgatják a fegyver tűzerejét, azt már tudják, hogy e megoldás jelentősen csökkenti az újratöltési időt.

3d-printer-rifle.jpg

A Plasma-powered Rifle a másik eddig ismert kéziágyú. Ugyan működésben ezt még senki nem látta, valószínűleg valamiféle energiafegyver lesz, amivel akár a nagyobbacska ellenfeleket – például a trailerben látható mechát – is hathatósan győzhetjük meg arról, hogy jobb nekik, ha nem macerálnak minket.

plasma-powered-rifle.jpg

A járművek esetében a látvány ismerős lesz, már amennyire ismerős lehet egy Hover Bike. Formáját a Sledgehammer valódi motorokról mintázta, csak a szélvédőre mindenféle információt vetít majd a fedélzeti számítógép, emellett páncélozott a gépezet, és persze repül. Ugyanígy a mai hadigépekről mintázták az Advanced Warfare-ban feltűnő tankokat és repülő szerkezeteket, legalábbis megtartották az éles, szögletes formákat, mivel így jobban elháríthatja a páncélzat az aknarobbanásokat, lövedékeket. Ugyanakkor minden, a játékban feltűnő repülő képes lesz a függőleges le- és felszállásra, de azon sem lepődhetünk majd meg, hogy míg a repülő felemelkedik az anyahajó bendőjéből, az automatika feltölti és berakodja.