A Call of Duty: Advanced Warfare-rel, és úgy alapjáraton az egész Call of Duty-sorozat jövőjével kapcsolatban eléggé pesszimisták az elemzők. Már a tavalyi etap, a Ghosts is igen népszerűtlen volt elődeihez képest, ennek ellenére Eric Hirshberg, az Activision kiadó vezérigazgatója kifejezetten optimista a játékkal kapcsolatban.

„Tavalyhoz képest többen fejezték ki vásárlási szándékukat és elkötelezettségüket a márka iránt a közösségi médiában, szóval én optimista vagyok” – mondta Hirshberg a GameIndustry stábjának. Ezután kifejtette, hogy az elemzők legtöbbször az előrendeléseket nézik, amellyel ugyan le lehet vonni következtetéseket a premier napján történő vásárlásról, de semmiképpen sem alkalmasak a hosszabb időintervallumra vetített felmérésre, sem pedig a digitális eladások felmérésére.

Emellett elárulta, hogy a Sledgehammer Gamesre bízni egy teljes értékű Call of Duty elkészítését (korábban már besegítettek a Treyarchnak és az Infinity Wardnak) kockázatos volt, de vállalták. „Azt mondtuk nekik, hogy menjenek messzebbre, mint amennyire mi szeretnénk. Tegyenek minket idegessé, jó értelemben. Aztán jöjjenek vissza új ötletekkel, új lehetőségekkel. És megtették.”

A Call of Duty: Advanced Warfare első értékelései pozitívak voltak, de hogy valóban sikerül-e megugrania a Ghosts máig nem publikált eladási adatait, az még a jövő zenéje. Szerintetek sikeres lesz a játék?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!