• Az Activision lecsap azokra a videókra, amik a Call of Duty: Advanced Warfare glitcheit, exploitjait sorolják fel
  • Büntetik a videót feltöltő csatornát
  • Ha három intő megvan, a csatorna összes videóját törlik
  • Az Activision szerint mindezzel csak a játékosokat védik

Kellemetlen dolog, ha a játék tele van hibákkal; kellemetlen a fejlesztőknek és kellemetlen a kiadónak is, de ha még ezt jól ki is figurázzák a gamerek, akkor éghet csak a pofa -- az Activision azonban ebből úgy látszik, nem kér, és inkább aktívan blokkolja azokat az anyagokat, amik a Call of Duty: Advanced Warfare glitcheit és exploitjait firtatják.

A praktikára a Machinima levele hívta fel a figyelmet, amiben a csatorna értesíti a partnereit, hogy az Activision különösen rászállt azokra a videókra, amikben a Call of Duty: Advanced Warfare hibáit mutatják, s szerzői jogi büntetéssel sújtják a videó feltöltőjét. Ez azzal jár, hogy bizonyos funkciókhoz nem férhet hozzá az üzemeltető, s ha három ilyen csapást sikerül szerezni, akkor a fiókot zárolják, és annak minden videóját törlik. A Machinima kérte is, hogy legyen mindenki óvatos.

És hogy mi az Activision válasza erre? Hát az, hogy teljesen normális lépést tettek, ők ugyanis azt tartják szem előtt, hogy a játék élvezhető és fair küzdelmet nyújtson mindenkinek, így igyekszenek kigyomlálni az olyan anyagokat, amik esetleges csalási lehetőségeket lepleznének le. Ez igazából rendben is van így: nem szimpla bugokról - például a falba akadó karakterekről - van szó, hanem olyan exploitokról, glitchekről, melyek jogosulatlan előnyszerzésre használhatók a multiplayer küzdelmek során.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!