Az említett anyag szerint a Capcom három 2009-es kasszasikere érkezik meg ezen a nyáron PC-re. A Bionic Commando és a Street Fighter IV nyitja a sort júliusban, míg a Resident Evil 5 az év későbbi felében várható (de ha nyáron, akkor ez csak augusztus lehet, bár ki tudja ezeknél a japánoknál...). Mindegyik a PC-s platformra lesz optimalizálva, és új bónuszokkal dúsítja fel az amúgy is vonzó csomagokat, nagy örömünkre.

A Street Fighter IV PC-s verziója online módot tartalmaz (a Games for Windows LIVE rendszerén keresztül, de cross-platform lehetőség nélkül, azaz nem tudunk X360 vagy PS3 tulajokkal meccselni), plusz nagyobb felbontást támogat és új árnyékolókat rejt (shaders), melyek a 2008-ban kiadott három korai művészi trailer képi világát festik monitorainkra, szó szerint, ugyanis ez a trió a „water color” (vízfesték – lásd az első videót), a „posterization” (speciális hatás, mely a „rajzolt” poszterek grafikai megjelenését idézi) és a „sumi-e ink” (hagyományos kelet-ázsiai, fekete tussal festett – második videó) stílus.





Az utcai harcoshoz hasonlóan nagy visszatérő Bionic Commando PC-s portja hasonló módon igyekszik kedvünkben járni: nagyobb felbontás, DirectX 9 és DirectX 10 támogatás, szabadon konfigurálható, billentyűzet + egér párost támogató irányítás, és persze online lehetőség, multiplayer mókákkal.

Chris Redfield és szemrevaló segítője, Sheva Alomar a PC-sek türelmét ugyancsak ilyeténképpen igyekszik meghálálni. A Resident Evil 5 átiratában a kooperatív játékmódot az interneten keresztül is élvezhetjük, ráadásul mindezt az NVIDIA új GeForce 3D Vision technológiájának támogatásával (a vezeték nélküli 3D Vision szemüvegeket természetesen külön kell megvásárolnia annak, akinek erre ingerenciája és persze lehetősége van; hozzátéve, hogy a cucchoz, aki esetleg nem hallott volna róla, speckó, 120 Hz-es LCD monitor is kell, illetve DLP 1080p HDTV vagy DepthQ HD 3D projektor, így aztán az alapárban 199 dolláros okuláré árához ezek költségét is tessenek hozzászámolni..).

Akárhogy is, megint szeretjük picit a Capcomot, reméljük, sikerül valóban minőségi portokat leszállítaniuk kedvenc, egyénileg összetákolt-összekuporgatott vasunkra...