Kezdésnek rögtön megosztottak pár számot: 462 játék van jelenleg a GOG katalógusában, 59 GB bónusztartalom, ez csak folyamatosan emelkedni fog, és dobpergés: a GOG a mai naptól hivatalosan elérhető Macintosh rendszereken is. Ezen már egy éve dolgoztak, és 50 játék máris elérhető az Apple operációs rendszerén, melyek közül 28 először jelenik meg rajta, így pl. a klasszikus Syndicate, a Theme Hospital, a Dungeon Keeper és még sok más program. Macintoshra egy külön natív letöltőprogramot készítettek a srácok, amelyen keresztül sebességkorlátozás nélkül lehet letölteni a játékokat, majd azonnal telepíteni, és teljes felbontásban/képernyőn játszani velük. Nyolc ingyenes játékot máris bezsákolhatnak a Mac tulajok, ezek azok, amelyeket eddig is le lehetett tölteni Windowsra. Hat játékot 50%-os kedvezménnyel lehet megvásárolni 20 dollárért, ezek között szerepel pl. a SimCity 2000, a Little Big Adventure, és a Crusader: No Remorse. Ez az akció még hat napig tart.

CD Projekt/GOG őszi konferencia 2012

A GOG nem áll meg a Windows 7 támogatásnál, hanem támogatni fogja a Windows 8-at is, de ez a rendszer még nem jelent meg, így meg kell várniuk a megjelenést, hogy láthassák, hogy mit és hogyan kell alakítani. Természetesen új játékokat is bejelentettek, elsőként a Puddle című 2D-s puzzle-t, melyben vizet kell terelgetnünk nyaktörő pályákon keresztül. Ennek ára hét napig 7,99$. A következő program a Giana Sisters: Twisted Dreams, HD felbontású grafikával, platformer stílusban, 11,22$-ért, 5 napig. Azt utolsó bejelentett cím a Chaos on Deponia, a Daedalic Entertainment fejlesztésében. Ez a Deponia folytatása, november 6-án jelenik meg 20 dollárért, előrendelésben azonban 13,99$-ért már hozzá lehet jutni. Rajzfilm grafikájú kalandjáték, az első résszel együtt 23,99 dollárért meg lehet venni, mely összegért kb. 25 órányi játékidőt kapunk.

CD Projekt/GOG őszi konferencia 2012

Az utolsó nagy bejelentés az Interplay katalógusával kapcsolatban volt: a GOG is elővette a fizess annyit, amennyit akarsz a játékokért formulát, de 34,99$-ért hozzá lehet jutni a GOG katalógusában szereplő ÖSSZES Interplay játékhoz, melynek értéke 191 dollár! Ez 32 játékot, 20 játékzenét, és természetesen minden plusz dolgot jelent. Nem semmi, igaz? Ha valamelyik program már megvan, akkor azt egy ajándék kóddal elküldhetjük egy barátnak, ismerősnek, családtagnak, hadd játsszon ő is.

Ezután a CD Projekt embere, Marcin Iwinski lépett a színpadra. Természetesen ismét a Witcherről volt szó, mely a CD Projekt legnagyobb és legsikeresebb címe lett. Több mint kétmillió példányt adtak el belőle eddig, és ez a szám napról napra nő. Ennek örömére a Witcher 2 Enchanced Editiont is elérhetővé tették Macen, 48 órán keresztül 22,49$-ért lehet megvásárolni, kettőt egy áráért, mivel természetesen keresztplatformos lesz, ha megvesszük Macen, lehet játszani Windowson is és fordítva. Sőt, Steamen is elérhető a játék, ennek örömére a Witcher első része ismét öt dollárért kapható a Good Old Gamesen. De ez még semmi! Bejelentették a Witcher modkészletét, a RedKitet, melyet minden Witcher-rajongó ingyenesen megkaphat 2013 első felében. Ezzel az eszközkészlettel bárki létrehozhatja a saját kalandját, a prezentáció szerint nagyon egyszerűen, hiszen minden a rendelkezésre fog állni, a földfelszín alakításától kezdve a környezeti tárgyak (házak, szekerek, fák, stb.) lerakásán keresztül egészen a párbeszédek megkonstruálásáig...



Végül pedig a nyári konferencia nagy bejelentésével, a Cyberpunkkal kapcsolatban ismertettek néhány újdonságot. A végleges cím Cyberpunk 2077 lesz, és itt meg is állok egy pillanatra: eredetileg úgy volt, hogy 2020 körül fog bonyolódni a történet, de a fejlesztők a ceruza-papír alapú eredeti játék kitalálójával úgy döntöttek, hogy később kell játszódnia, hiszen egy korrupt, technikafüggő, nyitott (sandbox), éjszakai városi környezet lesz a legjobb a játék és a játékélmény szempontjából, ezt pedig csak úgy érhették el, ha a történések időpontját eltolják jó ötven évvel. Ennek megfelelően rengeteg futurisztikus fegyverre, implantátumokra és sok más dologra lehet majd számítani. A CD Projekt biztos nem fog csalódást okozni, eddig sem okoztak soha...