Nemrégiben az Ezzel játszunk rovatunk apropójából betöltöttem a World of Tanks című játékot, és eszembe jutott, mennyire sokat változtak az évek alatt a trendek, és milyen sok ingyenesen játszható játékot tölthet le az, aki olcsó szórakozásra vágyik.

Az ingyenesen játszható játékok az elmúlt pár év alatt egyre nagyobb népszerűségre tettek szert, aminek én rendkívül örülök. Egyrészt ugye azért, mert nem kell pénzt fizetni, ha ki akarjuk próbálni azokat. Leszedem, megnézem, hogy tetszik-e, ha nem, akkor mehet az uninstall. Nincs szükség demóra, nem kell videók alapján eldöntenem, hogy tetszik-e az adott játék, vagy mások véleményében bízva kifizetnem egy rakás pénzt. Ha pedig tetszik, akkor pont annyi pénzt ölök bele, mint amennyit én akarok. Ha csak egy speckó fegyver kell, megveszem. Ha több trágyát adó tehénre vágyok a FarmVille 2-ben, kicsengetem érte. Persze sokan összekeverik az ingyenes játék és az ingyenesen játszható játék fogalmát, valamint jól tudjuk, hogy léteznek olyan fizetős tartalmak is, melyek megvásárlásával mérhető előnyhöz juttatja magát a játékos, de mindezeket sokszor ügyességgel, kellő energiával kompenzálhatjuk, ha nem akarunk mi is fizetni.

Na, szóval a World of Tanks kapcsán úgy döntöttem, hogy összeírom azokat a kedvenc ingyenesen játszható játékaimat, amiket érdemes mindenkinek legalább egyszer kipróbálnia. Tízes listám kizárólag a saját ízlésvilágomat tükrözi, ezen kívül persze akadhatnak még olyan játékok, melyek rendkívül népszerűek és ingyenesen játszhatók, csak épp nekem nem jönnek be (ilyen például a DOTA 2).

A játékok elérhetőségét a szöveg alatti, adatlapjukra mutató linken találhatjátok meg (kivéve a facebookos címeket)!

10. The Secret World

A The Secret World egy igazán különleges MMORPG, amit csak azért hagytam abba, mert féltem, hogy teljesen felzabálja az életem, s mellette nem jut majd időm más játékokra is. A megjelenés óta rengeteg fejlesztést kapott a program, köztük játékoskeresőt, raid-instance-okat, és így tovább. Mindig erős a kísértés, hogy visszatérjek hozzá. Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy a játék nem teljesen ingyenes, hanem havidíj nélküli -- a dobozos programot attól még meg kell vásárolni.

Tovább a játékadatlapra!

9. Team Fortress 2

Tudom, hogy a Team Fortress 2 mai napig az egyik legnépszerűbb csapatalapú lövölde, ami megjelent a Steamen, de igazából engem nem tudott huzamosabb ideig lekötni. Az egyik oka az, hogy túl sok visítozó kisgyerek játszik benne, amitől megfájdul a fejem, a másik pedig, hogy túl erős a fizetős konkurenciája. Ha egy kis FPS-re vágyom, akkor inkább betöltöm a Battlefield 3-at...

Tovább a játékadatlapra!

8. Planetside 2

A Planetside 2 az egyik legjobb free-to-play MMOG, ami létezik, csak legyen elég erős géped ahhoz, hogy elindítsd. Kicsit optimalizálatlan, kicsit darabos a mozgása, de rendkívül szórakoztató, hiszen egy véget nem érő háborúban mindig van hol lőni valakire.

Tovább a játékadatlapra!

7. Star Wars: The Old Republic

Amióta ingyenesen játszható lett a Star Wars MMO-játék, azóta tonnaszám zúdulnak a játékosok kipróbálni azt, s egyre többen maradnak is. Sajnos az induláskor tapasztalt kezdeti nehézségeket csak nagyon lassan tudta levetkőzni a program, ezért idővel elpártoltam tőle, de sokak szerint azóta rendkívül sokat fejlődött a játék. Van már instance-kereső, új bolygó, rendesen működő aukciós ház...

Tovább a játékadatlapra!

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2