Idén az EA Black Box csapatán van a sor, hogy elkápráztassanak minket egy új Need for Speed-epizóddal, ám a veterán stúdiónak nincs könnyű dolga, hiszen az Undercoverrel alaposan leszerepeltek a rajongók előtt, s kiderült, hogy a Slightly Mad Studios és a Criterion remekül tudja pótolni a munkájukat. A játékosok kegyeit azonban vissza lehet még nyerni, s erre minden esélyük is megvan, hiszen egy érdekes kis történetet kanyarítottak, melyben ötvöződnek az Underground illegális versenyei a Hot Pursuit csodás tájaival. A sztori szerint ugyanis egy Amerikán átívelő versenyben veszünk részt, melynek célja, hogy elsőként jussunk el az Angyalok városából a Nagy Almába, miközben több tucat versenyzővel és persze a rend éber őreivel is meg kell küzdenünk.

Karakterünket a Vámpírnaplók főszereplője, Sean Faris kelti életre, míg segítőjét, Sam Harpert a Reklámőrületek egyik csillaga, Christina Hendricks formálja majd meg. Jack Rourke egy tehetséges sofőr, akiben bőven megvan a potenciál, hogy megnyerje a nagy versenyt, csak éppen nincs pénze. Itt jön képbe Harper, az alvilági élet kiskirálya, akinek a támogatásával elindul a nagy kaland, melyek célja persze nem csak a pénz megszerzése, de hősünk nevének tisztázása is.



A Need for Speed: The Run november 17-én fog megjelenni PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra, de konzolra már lehet tölteni a játék demóját, amelyben egy Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni és egy Porsche Carrera S volánja mögé pattanhatunk be.