Cliff Bleszinski egy időebn arról volt híres, hogy az Epic Gamesnek dolgozik és olyan remek játékokat készít, mint a Gears of War-sorozat. Ehhez képest, mióta otthagyta a csapatot, botrányt botrányra halmoz -- most például Twitteren igyekezett meggyőzni a játékosokat arról, hogy az Xbox One DRM-je teljesen jogos, és ez a nagy kiadók korában már megkerülhetetlen húzás.

CliffyB több üzenetben puffogtatta el a szokásos mantrát: az olyan játékok, mint az Assassin's Creed 4: Black Flag több ezer ember munkáját tömörítik, a használt játékok miatt a kiadók pénztől esnek el, és a 60 dolláros üzletmodell is halálra van ítélve, mert egy fejlesztős több százmillió dollárt is felölelhet. Az olcsó, kisebb csapatokat mozgató játékok utópiája pedig "ostobán hangzik", és ezt mindenkinek észre kellene vennie. Aha.

Bár kétségkívül van igazság Bleszinski szavaiban, nem szabad elfelejteni, hogy néha a kevesebb több lehet: a Metro: Last Light például olyan körülmények között készült, amilyenek között egy Epic valószínűleg összeomlana, a játék mégis zseniális és gyönyörű lett. Hogy erre mit mondana CliffyB, valószínűleg sosem derül ki.