• CS:GO dokumentumfilm készül
  • A téma az eSport fogadások
  • A készítők hitelesen szeretnék bemutatni a játék ezen részét
  • A fogadások jó és rossz oldalát is bemutatják
  • Premierdátum még nincs
  • A filmet a brit Sky Sports rendelte

2015 eleje a Counter-Strike: Global Offensive bundabotránytól volt hangos, amely az idei év elején újra előkerült. Röviden: az iBUYPOWER és a NetcodeGuides.com előre lebeszélték a meccsük eredményét, ez kiderült és 23 játékost egy életre kitiltottak minden olyan versenyről, amit a Valve rendez, de mivel várhatóan a többi nagy szervező is követi a fejlesztők példáját, a jómadarak profi karrierje ezzel véget ért.

A botrány meglehetősen nagy volt, és felhívta a figyelmet a magas szinten űzött játék egy olyan oldalára, amivel a mezei játékos nem feltétlenül találkozik -- legalábbis nem olyan minőségben, mint a bundázáson kapott, milliós összegeket kasszírozó játékosok. Valószínűleg ez inspirálhatta a brit Sky Sports csatornát, mikor egy

CS:GO DOKUMENTUMFILMET RENDELTEK.

A produkciót Joel Dale és egy, jelenleg ismeretlen partnere fogja elkészíteni, a feltett céljuk pedig az, hogy hitelesen mutassák be az eSport fogadásokat, azt, hogy ennek milyen hatása van, mind a játékosokra, mind pedig az iparra nézve.

Dale leszögezte, hogy nem egy nagy leleplezés a céljuk, az, hogy lerántsák a leplet eSport fogadások sötét titkairól, szóval nem csak a rosszra koncentrálnak majd (azért a nagy pénzt lefölöző, alig vagy sehogyan sem szabályozott fogadóirodák nem maradnak ki), megnézik azt is, milyen előnyökkel szolgál ez, beszélnek olyanokkal, akik gyakran tesznek fel pénzt versenyekre (Redditen már keresik is az interjúalanyokat) és persze a nagyobb szervezőket is kikérdezik. Joel Dale és társa egyébként nem zöldfülű ezen a téren, maguk is sokat fogadtak annak idején -- Dale azt mondta, hogy öt számjegyű összeget és számtalan skint költött már el.

A cím nélküli dokumentumfilm egyelőre még csak az előkészületi fázisban van, ami azt jelenti, hogy nem mostanában fog megjelenni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!