Nem ma volt a Cradle bejelentése: a fura nevű, mindössze négy fő alkotta ukrán indie stúdió, a Flying Cafe for Semianimals 2011-ben harangozta be első játékát Cradle címmel, amelyet azóta is lelkesen kalapálnak, és amely időközben zöld utat kapott a Steam közösségétől. Nos, a várakozásnak vége, a csapat ugyanis örömmel tette közzé a jó hírt: a játék még ebben a hónapban megjelenik.

És hogy mi is ez a Cradle? Nos, egy belső nézetű, szabadon barangolós-felfedezős kalandjáték puzzle-szekvenciákkal, erőteljes sci-fi /cyberpunk ízekkel, amelyben hősünk magához tér a mongol hegyek lábánál, egy jurtában, ahol rajta kívül egy gyönyörű android is pihen. Első feladatunk az lesz, hogy életet leheljünk a hölgybe a megfelelő alkatrészek megszerzésével és beépítésével, hogy aztán feltárjuk a közeli, elhagyott vidámpark titkait. A játék egyfajta álombeli utazás, rengeteg érzelemmel, különböző, sajátos korok és kultúrák találkozásával, alternatív befejezéssel.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Cradle tehát elhagyja a bölcsőjét, és ahogy az alábbi videó is tanúsítja, közel négy évnyi fejlesztés után, július 24-én megjelenik a Steamen, 12,99 dolláros Standard, és 16,99 dolláros Deluxe kiadásban egyaránt (utóbbi tartalmazza a pazarnak ígérkező zenei anyagot és egy digitális művészi albumot), achievementekkel és játékkártyákkal/kitűzőkkel. És akkor talán megtudjuk majd, miről is szoktak álmodni az androidok...