Az EA Bright Light által készített játék láttán akaratlanul is a nagy népszerűségnek örvendő és hamarosan már a második résszel jelentkező LittleBigPlanet jut az ember eszébe, hiszen az a játékosok feladata, hogy egy kétdimenziós pályán különböző feladatokat oldjanak meg a lehető legkreatívabb módon, a különbség csupán annyi a két játék között, hogy itt nem zoknifigurákkal, hanem különböző járművekkel kell eljutnunk A pontból B pontba.

„Egy olyan játékot akartunk készíteni, melyben az egész család közösen fedezheti fel, díszítheti és oldhatja meg a pályákat, úgy hogy nincs rossz megoldás, csak a képzelet szabhat határt.” -- Harvey Elliott, az EA Bright Light alelnöke.

Minden egyes kihívás (több mint 100 ilyen van) sikeres teljesítésével újabb pályák nyílnak meg, illetve számos tereptárgy, textúra és animált ellenfél is birtokunkba kerül (minél többen játszanak, annál több), melyeket az egyszerűen kezelhető pályaszerkesztőben hasznosíthatunk, az alkotásainkat pedig -– a Wii átirat kivételével -- megoszthatjuk a közösséggel.



A Create idén novemberben fog megjelenni PC-re, Macintoshra, Xbox 360-ra, PlayStation 3-ra (ez a verzió támogatja a Move-ot) és Wii-re.