A Cryteknek hosszú ideje komoly problémái vannak, és sajnos továbbra sem fényes a helyzete. A dolgozóik kifizetése elmaradozik időnként, olykor játékok fejlesztésének jogait veszítik el, most pedig öt stúdiójukat zárták be, és sajnos ennek magyar vonatkozása is van. A Crytek fejlesztői Frankfurtban és Kievben folytathatják a munkát, ellenben a cég a budapesti, isztambuli, szófiai, szöuli és sanghaji csapatai bezárása kényszerültek.

A cég köszöni a munkájukat, de sajnos ennyi volt. Elmondásuk szerint ezt a lépést azért tették, hogy a teljes mértékben arra tudjanak koncentrálni, amiben ők igazán erősek: a tehetséges fejlesztők segítségével innovatív játékok készítésére, és az ehhez szükséges csúcsminőséget képviselő technológiák kifejlesztésére.

Lehet, hogy a Crytek Hungary manapság már nem fejlesztett Crysis Warheadhez hasonló nagyszabású játékokat, de szerintem az, hogy emiatt bezárták (a többi hasonló cipőben járó stúdióval együtt), az nem azt jelenti, hogy így jobban tudnak koncentrálni a számukra fontosabb dolgokra, hanem azt, hogy a jelenlegi helyzetükben kénytelenek minden olyan dologtól megszabadulni, ami nem prioritás a túlélésük szempontjából.

crytek-logo.jpg

Mi a ti véleményetek? Szerintetek a stúdiók bezárásával (és így a cég perifériájának tovább szűkítésével) tényleg közelebb kerülhetnek a régi gyökereikhez, vagy csak a túlélésért folytatott szüntelen vergődésüket segítették egy kicsit vele?