A Warcraft-film vegyes fogadtatásban részesült, volt akinek tetszett, volt aki viszont csalódott benne, és mindkét tábor véleménye érthető. Nekem tetszett a Warcraft, egy kicsit sem vagyok a World of Warcraft rajongója (az eredeti stratégiákat azért szerettem), de mégis remek élményt nyújtott a film. A cselekménye pörgős, túlságosan is pörgős, de a finom részletekre és utalásokra is figyelve teljesen érthető és élvezetes, még úgy is, hogy nem lett olyan hosszú, mint ahogy azt Duncan Jones rendező eredetileg tervezte.

Egy rajongó (aki mellesleg a Raven Software egyik tagja) írt arról, hogy neki mennyire tetszik a film, és szívesen látna még néhány folytatást a moziban. Duncan Jones válasza erre az volt, hogy megfelelő körülmények esetén, talán még láthatunk általa rendezett WarCraft-filmet. A film készítésekor sokan beleszólhattak annak menetébe, így Duncan Jones nem tudta tökéletesen megvalósítani az elképzeléseit.

A feldolgozandó alkotás készítőinek korlátozásai a megfelelő irányba terelhetik az adaptáció készítését, de a Blizzard valószínűleg túlzásba is vitte ezeket. Eredetileg Sam Raimi rendezte volna a filmet, de a tervezett forgatókönyv nem tetszett eléggé a Blizzardnak, így azt újra kellett írni, de erre már nem volt türelme az említett csapatnak, így került képbe Duncan Jones, akit valószínűleg szintén nem kíméltek.

warcraft-movie-05.jpg