Blow az Edge magazinnak adott interjújában elárulta, hogy új projektje, a The Witness csak PC-re és iPadre fog megjelenni, mivel az Xbox 360 és a PlayStation 3 már egy ötéves platform, ez pedig alaposan megnehezíti a fejlesztést, arról nem is beszélve, hogy mindkét konzolgyártó szigorú és sok időt igénybe vevő ellenőrzésnek veti alá a platformra érkező játékokat.

„Szeretjük az Xbox 360-at és a PlayStation 3-at, de ezek már több mint ötévesek, ami nagyon sok hardveres viszonylatban. Olyan trükköket kellene bevetnünk a portolás során, ami rengeteg időbe tellene, s így már egyszerűen nem éri meg nekünk ez az egész. Nem kell továbbá végigcsinálni a hitelesítési folyamatot, csak egy nagy céggel [Apple], és különben is, tetszik a művem iPad játékként, passzolnak egymáshoz, de majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.”

A 2012-ben esedékes The Witness egyébként egy nyílt világú puzzle-játék, amiben nagy szerepet kap a felfedezés élménye és a nem lineáris történetmesélés.  Bővebben róla a következő számunkban olvashattok.