Április közepén jelent meg a Dark Souls-sorozat harmadik felvonása, és mivel a játék tartalmas és a széria hírnevéhez méltó módon roppant nehéz is, így egyelőre egyetlen játékos sem reklamál a szezonbérlet friss tartalmai miatt (bár van olyan, aki másfél óra alatt letudja). Pedig egyhamar nem kapjuk meg őket, annyi bizonyos.

Azt a Bandai Namco már nem régiben elismerte, hogy a Season Pass első kiegészítője csak az ősszel mutatkozik be, most azonban az akció-RPG direktora, Hidetaka Miyazaki a tajvani GNN Gamer oldalának elárulta, hogy a második DLC ugyancsak sokára készül el, így valamikor 2017 elején juthatunk majd hozzá. Hogy pontosan mit tartalmaznak a csomagok, azt még nem lehet tudni, de vélhetően az új térképek, ellenségek, bossok, fegyverek és páncélok mellett valamiképpen a történet fonalát is továbbszövik.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Az interjúból nem derült kis sajnos az sem, hogy miért kell hosszú hónapokat várni a plusz tartalmakra, de biztosan szerepe van ebben annak, hogy Miyazaki egy vadonatúj IP-n dolgozik máris csapatával. És bár a szakember nem zárja ki annak az esélyét, hogy egyszer egy újabb epizódot készítenek a Dark Souls-sorozathoz, most jó ideig nem készül se folytatás, se spin-off hozzá (sőt, a Bloodborne továbbgondolása és a Demon’s Souls felújított változata sem). A From Software műhelyében jelen pillanatban valami egészen más formálódik, de erről még nem nyilatkozott Miyazaki.