A Rosebud Studios olyan veteránokból verbuválódott, akik korábban a Silent Hill-, a F.E.A.R.-, a BioShcok- vagy a The Witcher-sorozat egyes epizódjain dolgoztak. Most egy olyan játék terveit mutatták be a Kickstarteren, ami már műfaját tekintve is ígéretesnek tűnik: pszichológiai horror FPS köntösben, mindezt egy nyitott világban. Az már csak a hab a tortán, hogy az 1940-es évek Amerikájában játszódó történetet a klasszikus horrorfilmek és Edgar Allan Poe munkássága ihlette.

A sztori középpontjában Dr. Ray Dune áll, aki eléggé rosszban van egy Lester Caravan nevű pszichológussal, mellesleg van egy Rizzo nevű fogadott fia. Amikor a fiú eltűnik, Ray nekivág a Candlewood-hegység sötét ösvényeinek, ahol embertelen támadóktól kell megmentenie magát és Rizzót.

A Death in Candlewood játékterülete 10 négyzetkilométeres (csak a 4 négyzetkilométeres Candlewood több mint ezer épületből áll majd), amelyet bejárhatunk autóval, motorral, úszhatunk vizeiben, használhatunk ritka fegyvereket ritka ellenfelek ellen, miközben belekavarodunk egy sötét és nyakatekert románcba. „Miután éveken át dolgoztunk horrorjátékokon, úgy döntöttünk, energiánkat és erőforrásainkat egy olyan játék megalkotásába fektetjük, amit áthat a félelem, a szerelem, az öröm és a bánat” -- mondta Toni Sanchez, a játék egyik atyja és a Rosebud Studios alapító tagja. A játékmenet egyaránt ígér FPS pillanatokat, RPG elemeket és lopakodást.

A Death in Candlewoodot 2015 tavaszára tervezik kihozni PC-re és konzolra, már amennyiben sikerül összegyűjteniük a Kickstarteren a kitűzött 60 ezer dollárt május 2-ig.