15 éve, 2000. június 26-án jelent meg az a játék, amely egycsapásra beírta a játéktörténelem nagykönyvébe a korábban botrányairól elhíresült Ion Storm austini divíziója és az azt vezető Warren Spector nevét, és elindított egy olyan franchise-t, amely a mai napig él – bár ehhez kellett némi szerencse és az Eidos Montreal, amely 2007-ben a Human Revolutions képében az új generációnak is megmutatta, miért is legendás a Deus Ex széria.

A 15 éves évforduló tiszteletére a Square Enix és az Eidos Montreal egy különleges, négy részes dokumentumfilm-szériát készített, amely az első résztől a közelgő Mankind Divided epizódig mutatja be a sorozat fejlődését. Az első rész, amelyben az eredeti alkotócsapat, azaz Warren Spector, Chris Norden és Sheldon Pacotti beszél a mindent elindító Deus Exről, máris megtekinthető az IGN.com oldalán.

A hír második fele, hogy a kiadó szavazásra bocsátotta, mi kerüljön be a Deus Ex: Mankind Divided gyűjtői kiadásába. Három elemet jelölhettek be a hivatalos oldal erre dedikált szekciójában, melyek között Adam Jensen szobor, uzsisdoboz, fegyverreplika, fémtok, művészi album, kitűzőkészlet egyaránt megtalálható.

És végül egy nyereményjáték is zajlik, jótékonysági céllal. A GameChanger Charity oldalán egy szabadon kiválasztható szervezet számára lehet felajánlani tetszés szerinti összeget, és aki minimum egy dollárt adakozik, megkapja a Deus Ex: Human Revolution Director's Cut egy digitális kópiáját.