A Blizzard rengeteg újdonságot pakol bele a Diablo 3 közelgő frissítésébe, és miután a 2.3.0 patch hamarosan felkúszik a PTR szerverekre, a csapat megosztotta velünk, mire is számíthatunk. Lássuk!

Először is úgy tűnik, végre tényleg megnyílik előttünk a barbárok egykori hazája, amelyet már tavaly novemberben beígért a Blizzard. A Ruins of Sescheron nevű fagyos terület újfajta ellenségekkel, csapdákkal és Bul-Khatos gyermekeinek legendáival, rejtélyeivel vár minket, az igazán bátrak pedig feltárhatják King Kanai elveszettnek hitt sírját, hogy megszerezzék a király misztikus ládikáját. A Kanai's Cube nagyjából ugyanazt tudja, mint a második részbeli nevezetes Horadric Cube, azaz átalakíthatunk benne cuccokat, például egy legendás holmi különleges tulajdonságát leszedhetjük, hogy azt passzív képességgé alakítsuk, illetve egyik kraft-alapanyagot a másikká alakíthatunk át. Apropó kraftolás: ez is változik (megint), egyszerűsítették a dolgokat a fejlesztők, hogy ne kelljen annyiféle matériát pakolgatni a ládánkban. 

Miután a legtöbb játékos a riftekben tölti az időt, a Blizzard szakijai megpróbálják vonzóbbá tenni az Adventure módot, így a Horadric Cach pakkokban fejezetspecifikus alapanyagokat találunk majd, a bónuszos pályákért pedig bónuszcsomag jár. És ha már rift: végre megszűnik a buta és tényleg felesleges Realm of Trial, a frissítés után az obeliszkbe helyezve a követ egyszerűen kiválaszthatjuk, hogy milyen szintű riftbe akarunk fejest ugrani. A szezonokat is érdekesebbé alakítják a srácok, a negyedik évadtól kezdve külön felületen követhetjük nyomon karakterünk fejlődését és eredményeit, feladatokat oldhatunk meg, és ezért különféle jutalmakat zsebelhetünk be. És hogy meglegyen a megfelelő kihívás is: négy új szintet kapunk Torment fokozaton, azaz egészen Torment 10-ig felmehetünk harcedzett veteránunkkal. Mindehhez persze jó pár új legendary és set cuccot kapunk, de ezekre szükség is lesz, mert a harc mechanikája is változik kicsit: minél több energia kell egy dög lenyomásához, annál több XP-t zsebelhetünk be, és a riftek is kiegyensúlyozásra kerülnek.

Az update ideje még nem ismert, és fontos, hogy a fentiek előtt hosszú tesztidőszak áll, szóval még nincs kőbe vésve minden, de aki ismeri a Blizzzard metódusait, azt ezek nem fogják váratlanul érni. Szóval türelem!  

Diablo 3: Reaper of Souls, 2.3.0 patch, Ruins of Secheron