• Bejelentettek a Star Wars 7: Az ébredő Erőhöz járó figurákból kettőt
  • Számos új figurát is megmutattak
  • Megismerkedhetünk az ultimate unlockkal
  • Bemutatták a Toy Box nevű új központi hubot
  • Bejelentették a Marvel Battlegrounds című kooperációs játékmódot

A D23 Expón a Disney különösen nagy figyelmet fordított a Disney Infinity 3.0 Editionra, így nem csekély újdonságot tudhattunk meg róla. Első körben kiderült, hogy ennek a változatnak az ultimate unlockja, vagyis az összes begyűjthető figura megszerzése után járó jutalma a Kingdom Hearts főszereplőjének, Sorának a fegyvere lesz, a keyblade. Az eredeti változatban ez Luke Skywalker fénykardja, míg a 2.0-ban az említett farmerkölyök homoksiklója volt.

És ha már Star Wars, bemutatták a december 18-án érkező hetedik mozifilmhez, az Ébredő Erőhöz kapcsolódó két figurát, azaz a John Boyega által megformált Finnt és Reyt, akit pedig Daisy Ridley kelt majd életre. Mi több, a két színész az expóra is kilátogatott, hogy ők jelentsék be műanyag hasonmásaikat.

Emellett megerősítést nyert sok, korábban már pletykált vagy egyenesen bemutatott Disney-karakter megjelenése, így a Disney Infinity 3.0-val bezsákolhatjuk majd Pán Pétert, Miki és Mini egereket, a nyármániás hóembert, azaz Olafot a Jégvarázsból, valamint Sam Flynn-t és Quorrát a Tron: Örökségből.

Melléjük csapódik frissiben a Zootopia – Állati nagy balhéból Nick Wilde, a róka és Judy Hopps, a nyuszi, illetve Spot a Dínó tesóból. Mi több, kiderült, hogy a Star Wars figurák Light FX változatban is megjelennek a gyűjtők számára. Ezek különlegessége, hogy világítani fog a fénykardjuk.

Emellett kaptunk egy trailert az új központi hubhoz, a Toy Boxhoz, ahonnan hat irányba (más-más játékmódot megcélozva) indulhatunk el kalandjainkra, illetve bejelentették a Marvel Battlegrounds című játékmódot, amelyben akár négyen is játszhatunk egyszerre, kooperatív módban. Ehhez két új figura jár majd, Ultron és a Hulkbuster, de a többi Marvel képregényhős is kompatibilis lesz vele.