1492573313050400962052595291074256716997375n.png

Alliance, Team Secret, Team Liquid, NaVi, LGD, Mineski, Fnatic, Vici Gaming. Csak egy pár név azok közül, akik már biztosan nem lesznek ott a decemberi Majorön.

Október utolsó hétvégéjén lezárult a kvalifikációs torna, mely meglepő eredménnyel zárult. Az utóbbi időkben a balhéiról elhíresült egykori Major győztes Team Secret, élén a legendás Puppeyval, elvérzett az utolsó körben és nem jutott ki a Bostonba. Ám nem csak ők, de számos más európai csapat is hasonlóképpen elbukott. 2016 utolsó nagy eventjén sem Kuroky, sem Dendi, sem Miracle és a már korábban említett Puppey sem fognak játszani.

„Tiszta” európai team csupán egy lesz jelen: az Ad Finem, akik elsőként jutottak ki a kvalifikációs tornák során. A második kvalifikáló csapat a Virtus Pro, akik egyedüliként képviselik a CIS régiót. Továbbá a meghívottak között szerepel az OG és a szívünkben európaiként tündöklő, ám amerikai színekben játszó Digital Chaos.

Az észak-amerikai torna eredménye várható eredménnyel zárult. A TI6 után a Secretből frissen kilépő amerikai játékosok által megalapított NP a felsőágon szerezte meg magának a Bostoni helyet. Őket követte a TI5-ön jól teljesítő, ám TI6-ra ki sem jutó compLexity Gaming. Közvetlen meghívottként pedig a DC és az EG fogják lobogtatni az amerikai zászlót.

Megannyi kínai sztárjátékos is otthon kényszerül maradni, annak ellenére, hogy az ő régiójuk jött ki a legjobban a csapatok részvételi arányát tekintve. A Wings, az Ehome és a Newbee mellett két szponzorált testvércsapat kapott helyett a mezőnyben, név szerint az LGD.FY és az iG.Vitality képviselik hazájukat.

Délkelet-Ázsia 4 csapattal fog kilátogatni. Az Execration és az MVP Phoenix meghívottként utazik Bostonba, míg a Team Faceless és a WG.Unity a helyüket kvalifikációs meccseken érdemelték ki.

A Boston Major december 7 és 10 között kerül megrendezésre a Wang Theatre-ben a PGL rendezésében.

wang-theatre.jpg