• Az Oculus Rift 200 és 400 dollár közötti árat kap
  • A megjelenés még nem ismert
  • Korábbi cikkünk a témában: VR egy új világ!

Az Oculus Rift egyelőre a kütyübolondok messiásának tűnik, ami még el sem készült, de már most komoly divatot teremtett. A Kickstarterről kitört VR-sisakot a Sony és a Samsung is majmolja, sőt, utóbbi egyenesen annak alkotóitól kölcsönzi a technológiát. Mindez pedig úgy történik, hogy az Oculus Rift még mindig csak fejlesztői készletként érhető el, és senki sem tudja, mikor jelenik meg és mennyi lesz az ára.

Vagy mégis?

Nate Mitchell, az Oculus VR nevű cég alapítója 200-400 dollár közötti tervezett árról beszélt a Eurogamerrel -- ez elég magas árat sejtet, igaz, a gyártó tervei szerint a szemüveg egy nap ingyenes lehet. Palmer Luckey társalapító hozzátette: olyan olcsó lesz a termék, amennyire olcsó csak lehet, és az árát az előrendelők száma, illetve a még mindig nem végső komponensek gyártásköltségei fogják meghatározni.

A bolti Oculus Rift sokkal fejlettebb lesz a jelenleg kapható második fejlesztői készüléknél: már most biztos az 1080p-s képfelbontás és a 75-90 Hz-es képfrissítés. Sajnos a megjelenés dátuma azonban az ismeretlenség homályába vész.

Oculus Rift