Bár Michael Bay a robbantások mestere, valójában fasorban sincs Ronald Emmerich rendezővel, aki már többször pusztította el az emberiséget, mint ahány bolygót felrobbantottak a Star Warsban, de a Függetlenség napja 2-vel még tovább emeli a tétet. Igen, tényleg. Hihetetlen, de képes tovább fokozni a Földpusztítás módját. Erről az első trailernél is látványosabb új előzetes tanúbizonyságot tesz.

Az idegenek most egy kontinens méretű hajóval állítanak be, és ahelyett, hogy halálsugaraikkal lángokba borítanák városainkat, inkább felkapnak közülük párat és ledobják azokat a maradékra. Halálsugár, cunami, földrengés, szupervulkán-kitörés, fagy, Godzilla… Ez mind smafu. Városokat hajigálni, kontinenseket lezúzni, na, kérem, ilyen egy idegen inváziós sereg – csak mi marad, amit megszállhatnak?

A Függetlenség napja 2 – Fetámadás június 23-án dübörög be a mozikba Jeff Goldblummal, Bill Pullmannal, Vivica A. Foxszal, Brent Spinerrel és Judd Hirsch-sel az első részből (Will Smith inkább az Öngyilkos osztagot választotta). Hozzájuk csapódik az új generációt képviselve Liam Hemsworth, William Fichtner, Joey King, Maika Monroe, Sela Ward, Charlotte Gainsbourg és Jessie Usher. És ők együtt majd jól hátsón rúgják E. T.-t.