1996-ban E.T. leszállt a bolygóra, hogy - a Will Smith alakította Hiller százados szavaival élve - eljátssza a faszagyereket. Ám egy kábeltévészerelő és az említett katona egy vírussal és némi atombombával, na meg persze egy hősies mezőgazdasági pilótával sikeresen megmutatták neki, milyen egy harmadik típusú pofon. De úgy tűnik, E.T. nem tanulta meg a leckét, és 2016-ban, az Independence Day: Resurgence-ben visszajön revansot venni.

Roland Emerich másodszor is megünnepelteti a hős hazafiakkal a függetlenség napját, bár ezúttal kicsit nagyobb lesz a tét. Noha az emberiség az idegen technológiájának hála már a Holdra is bármikor kiruccanhat, a csatát pedig az űrben vívjuk, az idegenek nagyobb hajót hoztak és úgy tűnik, ebbe már a Halálcsillagot implantálták bele. Ám húsz év ide vagy oda, az emberiségnek még mindig itt van a kábeltévészerelő (Jeff Goldblum), az elnöknek is beolvasó apja (Judd Hirsch) és persze a hős elnökúr (Bill Pulman). Sőt, még az első részben kinyiffantott Dr. Okun (Brent Spiner) is visszatér, bár jó kérdés, hogy hogyan - lehet, mégsem halt meg?

A trailer alapján a látvánnyal ezúttal sem lesz baj, Goldblum is hozza a figuráját, az elnök megint hősies lesz, a többiek meg... Hát, majd meglátjuk. Valószínűleg egyvalamit viszont hiába várunk el tőle: hogy okosabb film legyen elődjénél. De hát, nem is azért szerettük a Függetlenség napját, mert olyan nagyon elgondolkodtatott minket.