A Platinum Games leleplezte a Nintendo kiadásában érkező Bayonetta 2-t. A program nagyon jól mutat, a rajongók örülhetnek, és még újdongásokra is futja benne. Csak egy baj van: Wii U exkluzív.

A történetről nem tudunk sokat, de nem is ez a kegfontosabb a Bayonetta 2 esetében. Sokkal érdekesebb a harcrendszer átalakítása, nevezetesen az Urban Climax, mely azt jelenti, hogy Bayonetta csak a megfelelő körülmények között tudja elsütni a speciális, mágikus támadásait. Ez a fejlesztők szerint azért jó, mert fokozza a sikerélményt, különösen főellenfelek esetében, amikből egyébként jó sokat kapunk. Ugyan nagyon nem részletezték a dolgot, de azért nem hangzik rosszul.

Ami a Bayonetta 2 Wii U GamePades irányítását illeti, a Platinum szerint "meg fogunk lepődni", milyen jól működik a dolog. Meglátjuk, egyelőre elég nehéz elképzelni, hogy egy gyors tempót diktáló hack 'n' slash miként profitál egy olyan perifériából, ami pont nem a gombok sebes nyomkodásáról szól.

Bayonetta külalakja is változott, a haja rövidebb, ez azonban nem jelenti azt, hogy csökkent a varázsereje (amit ugye hősnőnk a hajában hordoz). Technikai oldalról nézve a programot a grafika rendben van -- persze csak a jelenlegi konzolokhoz képest számít kiemelkedőnek, egy PS4-es vagy Xbox One-os játékhoz viszonyítva nem. A felbontás a trailerben 720p, a sebesség viszont gyaníthatóan 60 fps lesz, aminek nagyon örülnénk.

Megjelenés jövőre várható, és bár a rajongók egy része fel van háborodva a Wii U exkluzivitás miatt, fontos tudni, hogy a Capcom nem érdeklődött a folytatás iránt, mert az első részből sem adtak el túl sokat. Szóval, ha nem lépett volna közbe a Nintendo, a Bayonetta 2 sosem készülhetett volna el.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Bayonetta 2 -- Megjelenés: 2014 -- Gépigény: nincs