Sok-sok héttel ezelőtt volt egy olyan pletyka, miszerint a PopCap egy új Plants vs Zombies-játékon dolgozik, olyanon, ami a taktikai érzékünk helyett a reflexeinket teszi próbára egy nyílt csatatéren, egyszóval egy akciójáték híre röppent fel. A programról azonban sokáig semmit sem hallottunk, s mikor bejelentették az igazi folytatást, valamint a Facebookra írt kis testvért mindenki úgy vette, hogy a lövölde-PvZ híre kacsa volt, s jót nevettük a banális ötleten -- ma már nem nevet senki.

Az E3 folyosóin a hétvégén megjelentek a Plants vs Zombies: Garden Warfare promóciós anyagai, s noha hivatalos bejelentés még nem történt, sikerült az elszórt információkból megtudni, mivel állunk szemben. A fejlesztők hivatalos oldalán előtúrt részletek szerint valóban egy akciójátékot kapunk, melyben játékosokként az lesz a feladtunk, hogy zombikat, növényeket és egyéb új karaktereket lőjünk halomra kompetitív vagy kooperatív módban. Sikerült kideríteni azt is, hogy a PC-re és konzolokra érkező mellékhajtás a Frostbite grafikusmotort használja.

Az EA és a PopCap természetesen még nem kommentálta a dolgot, de már nem kell sokat várni, ugyanis ma este lesz a kiadó sajtótájékoztatója, ahol kiderül az igazság.

plants-vs-zombies-garden-warfare.jpg

Plants vs Zombies: Garden Warfare -- Megjelenés: ismeretlen -- Gépigény: ismeretlen