Az előzetes híreknek megfelelően a nem játékokhoz kapcsolódó tevékenységek, vagyis például zene hallgatása vagy film nézése is achievementekkel jár, ám ez nem olyan komolyságú, mint ha egy programmal töltjük az időnket -- ezekért pontokat nem kapunk, csak jutalmakat, amik lehetnek olyan egyszerű dolgok, mint művészi munkák, de akár extrapályák, vagy az előfizetésünk meghosszabbítása is.

Ezen felül az achievementek már két kategóriára bomlanak: vannak a kis kezdőbetűs achievementek, melyek működésüket és szerepüket tekintve pontosan ugyanazt nyújtják, mint az eddig megismert jutalmak, tehát elsősorban pontokat kapunk. Ám megjelennek a nagy kezdőbetűs Achievementeknek is, ezek a kihívások, melyek az achievementekhez hasonlóan működnek, de csak egy adott időintervallumban szerezhetők meg, s pontokat nem kapunk, csak kisebb-nagyobb jutalmakat.

Fontos tudni a kihívásokról, hogy -- nem úgy, mint az achievementek -- több játékra is kiterjedhetnek, s a közösség együttes erővel is feloldhat ilyen ideiglenes megmérettetéseket, melyek például egymillió fejlövést kérnek egy hétvége alatt. Mind az achievementek, mind pedig a kihívások a felhőben kerülnek tárolásra, így a fejlesztőcsapatok letölthető tartalmak kiadása nélkül bővíthetik a kínálatot; egyes achievementeket vagy kihívásokat a konzol megörökít, hogy megoszthassuk ezeket másokkal; a barátaink teljesítményét könnyen nyomon követhetjük a főmenüből, valamint ugyancsak a főmenüben láthatjuk azt is, hogy mennyi kell még az egyes achievementek vagy kihívások teljesítéséhez.

achievement-xbox-one.jpg